Fett transplantation Bröstförstoring

Konceptet bakom fet transplantation till bröstet är enkel: Flytta fettceller från en del av kroppen där de är rikligt förekommande(mage, nedre rygg, rumpa och lår) till brösten för att öka deras form och storlek.

Fett transplantations för bröstförstoring

För närvarande fett överföring till bröstet är ett alternativ för kvinnor som vill förbättra utseendet på sina bröst efter rekonstruktion gjort till följd av bröst cancer, eller för tuberös bröst korrigering samt för att reparera implantat med förekomst av porlande och skrynkling. Förfarandet kan också användas för att mjuka upp det övergripande utseendet på befintliga bröstimplantat och “sudda” gränsen mellan implantat och bröstvävnad. Potentiella kandidater måste ha tillräckliga fett depåer. Senaste utveckling inom Stemcell teknologie samt regenerativ medicin har det gjort möjligt att separera levande fettceller från det massa som har aspirerats från givarställe och efter vidare bearbetning transplantera det till det nya stället, metoden har ytterligare förfinats då man blandar detta med patientens egen plasma, samt när man ytterligare selekterar just stam celler som finns i den levande massan (5%), detta kan senare odlas vid speciella laboratorium för att få tillräckligt mängd av levande fett celler som kan transplanteras åter.

Fett överföring till bröstet: förfarandet

Fett överföring till bröstet innebär två skilda förfaranden: skörd och injicera. De fettceller förvärvas genom en av flera typer av fettsugning: laserfettsugning, ultraljud-fettsugning eller vatten-fettsugning.

Efter att ha skördat fettet, cellerna bearbetas för transplantation. Detta innebär att ta bort bedövningsmedel, lipider och medicinska vätskor från fett. Målet är att få friska fettceller saknar annan vävnad, vilket ökar sannolikheten för framgångsrika celler överföring och minskar risken för att injicera oönskade ämnen med fettet. Den friskare och renare det insprutade materialet, desto större utbytet av livsdugliga fettceller.

Efter bearbetning injiceras fettcellerna, droppe för droppe i dussintals små injektioner, in i utrymmet mellan huden och bröstet kapseln som omger bröstet och/eller bakom bröstet mellan bröstet och bröstkorgen. Denna noggranna teknik gör det möjligt för plastikkirurgen att skulptera brösten. Den medicinska uppfattningen är att om fettet injiceras med den tekniken kommer det att bli lättare att överleve långsiktigt, med betydligt mindre risk för de komplikationer som kan uppstå vid tidigare tekniker där man injicerade stora volymer av fett som en sammanhängande massa.

Vissa kirurger hjälpa processen på traven genom att instruera sina patienter att bära vävnad expandrar före operation. En sådan Expander är Brava systemet. Detta system skapar ett milt vakuum som drar på brösten liknande verkan av en bröstpump. Denna spänning får cellerna att replikera och gradvis skapa ny vävnad hela brösten.

Fett ympning: frågor som berör

En oro bland plastikkirurger är hur mycket fett som behövs för att få jobbet gjort. Den allmänna meningen är att man måste transplantera större volym än beräknad för att kompensera för den del av fettet som kommer att brytas ner efter transplantationen. Transplanterade fettceller måste återfå en blodtillförsel i sin nya plats eller de kommer att dö, det kan behövas upptill 3 liknande operationer med 3 månaders intervall för att få det slutliga önskade volymen. Tänk på att de levande fettceller som finns kvar kommer att fluktuera med viktminskning och viktökning, vilket innebär att området där de injicerades kommer att ändra storlek också.

Sanningen är att alla bröstförstoring operationer utgör potentiella problem för cancer upptäckt. Även vid fett transplantationer till bröst, måste du informera teknikern/röntgen läkaren i samband med mammografi eller andra undersökning av dina bröst.

En fördel med fet överföring till bröstet är att det inte finns någon risk för avstötning eller allergisk reaktion, eftersom de fett celler kommer från din egen kropp. Förfarandet tillåter också kirurgen större handlingsfrihet när det gäller att forma brösten än koksaltlösning eller implantat av silikon Do. Det finns inga snitt heller

Nackdelen av fet transplantation till bröstet är att de transplanterade fettcellerna ofta inte överlever på lång sikt. De kan absorberas av kroppen, smälta, bildar en cysta, förkalkas eller producerar ärrbildning inom bröstvävnad. Om detta händer, du sannolikt kommer att förlora en del volym och kan utveckla några klumpar, påpekas dock att de finare injektionstekniker som appliceras nu för tiden har minskat de här riskerna radikalt, men inte helt.